Tyskland

Okej dags att berätta lite om Tyskland tycker jag!

Vi åkte tåg ner på måndag kväll, tågresan tog ungefär 24 timmar.
Jonatan aggade sönder och "pekade fuck you" på varenda bild, har säkert 15 sånna bilder på honom. Vi åkte ett sånt här tåg man kan sova på också. Jag, Hanna, Jonatan, Carl och Tobias delade kupé. Det var hur trångt som helst och man fick klaustrofobi, men vi överlevde ändå!På tisdagkväll tog tyskarna emot oss i Paderborn. Jag åkte hem till min tysk David Kremin och åt lite mat innan jag, David, Carl och hans tysk åkte hem till Hannas tysk och kollade på film. Vi var jättetrötta och somnade tidigt den kvällen.

På onsdagen gick vi i skolan. Tyska skolan är ganska lik våran, men dom måste gå utomhus på rasterna och dörrarna låses för att minska riskerna för skolmassaker..
Jag fick en matlåda med mig varje dag, den innehöll en vit macka med onyttiga pålägg, en frukt, en läsk och nån sorts efterrätt.
Dom äter sjukt onyttigt i Tyskland. David (min tysk) åt en vit fralla med chokladkräm på och ett glas coca cola till frukost.. Sen så småäter dom godis och sånt hela dagarna. 
På eftermiddagen spelade vi fotboll och på kvällen var vi och bowlade.


På torsdagen var vi till en stad som heter Bielefeldt som är större än Paderborn. Vi var uppe i ett torn som var vid en borg på en stor kulle mitt inne i staden.
Resten av dagen shoppade vi en massa. På kvällen drog jag Theo, Hanna, Jonatan, Carl och Tobbe till bowlinghallen igen, men vi spelade ingen bowling den här gången - vi åt och drack istället. Tyskarna var hemma och pluggade, de hade prov dagen efter.

På fredagen hade tyskarna ett prov som var ungefär som vårat nationella prov i matte. Så vi svenskar var på en guidad tur i Paderborn och på ett datamuseum. Det var hur tråkigt som helst.
På eftermiddagen var vi tillsammans med tyskarna igen, vi åkte till en klätterpark. Det var en massa stationer högt upp i träden som man skulle klara. Jag som är livrädd för höjder höll på att börja gråta när jag skulle ut på min första. Men efter en halvtimme slängde jag mig frivilligt ut för en linbana 25 meter upp i luften som gick över en sjö. Så man kan väl säga att jag övervann min höjdskräck..
På kvällen var det fest hemma hos Hannas tysk. Nästan alla svenskar och tyskar var där, superkul!


Lördagen spenderades på en djurpark/nöjespark som var ungefär som Kålmården eller något liknande. Vi åkte karuseller och kollade på djur hela dagen.


Vi spelade beachvolleyball i en inomhushall på söndagen, det var väl måttligt kul.. Men det var i alla fall sjukt kul att brottas i sanden!
På kvällen hade vi BBQ-fest, efter den så åkte vi till bowlinghallen nästan allihopa. Alla spelade inte bowling..igen..

Måndag var det dags för skola igen. Vi slutade 13 och åkte in till stan och tog en varsin pizza och shoppade upp våra sista euros.
På kvällen var det dags att säga hej då och hoppa på tåget. Jag kommer sakna min tysks mamma mest av alla, hon var helt underbar!

Tågresan hem gick inte riktigt som vi hade tänk, den blev lite extra lång (typ 28 timmar) eftersom vi fick stå stilla mitt ute i skogen medans polisen undersökte och städade när någon hoppat framför ett tåg.
Väl hemma igen var alla jättetrötta, men sjukt nöjda med resan! Det har varit en superkul vecka!

Kommentarer

Skriv en lite kommentar här :):

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0